Millcon satsar på Easyone

En av Bordings kunder och samarbetspartners är Millcon - en snabbt växande specialist på omrullning och trissning av papper och kartong. De var bland annat först i landet med att erbjuda enkel, snabb och flexibel rullkonvertering. Samarbetet har funnits sedan många år tillbaka, men har nu ytterligare fördjupats när Millcon snart börjar använda produkten Easyone.

- Ungefär var 5:e minut har vi någon form av hantering med etiketter, vilket gör att den lösning vi använder måste fungera felfritt och vara enkel att hantera. Eftersom vi i dagsläget använder etiketterna för märkning av alla rullar så är det även viktigt att de sitter ordentligt, förklarar Stig Engvall som är produktionschef på Millcon.

Ett klassiskt problem med etiketter är just att de inte fäster ordentligt, något som Millcon haft problem med tidigare. Det i kombination med att tidigare leverantör valde att höja inköpspriserna gjorde att man inledde en dialog gällande etikettlösningar med Bording.

- Den tidigare lösningen vi använt har fungerat, även om den inte varit helt optimal. Nu får vi en helt anpassad etikettlösning som är i A4-format med en pappersvikt på 100gr vilket gör den stabil - dessutom har den permanentlim som fäster bra på allt. Framförallt slipper vi det statiska som kan bli av tunnare papper, här får vi en rejäl produkt som fungerar felfritt både i skrivare och vid applicering, och som samtidigt tål tuffare miljöer, säger Stig.

Den första leveransen kommer att ske i början av januari. Bording kommer sedan lagerhålla produkten och Millcon avropar vid behov.

- Det blir en enkel och bra hantering för oss, när vi kan avropa det vi behöver, när vi behöver det, avslutar Stig.