Unik etikettlösning åt SLP

I Bordings produktionsenhet i Pålsboda finns en traditionell offsetproduktion där efterbehandlingen utgör en stor del av enheten. Sedan flera år tillbaka har man producerat stora mängder av olika etikettlösningar. Swedish Lorry Parts (SLP) har valt att köpa en sådan lösning.

- Vi blev tipsade om Bording via en annan leverantör till oss som även är samarbetspartner med Bording. Kontakten togs för cirka två år sedan och därefter fick vi första leveransen under januari 2017, förklarar Rikard Arveden som är Platschef på SLP.

Lösningen som tagits fram är i grund och botten en vanlig etikett som används för att märka produkter. Det som urskiljer sig är att en hologramremsa har applicerats, för att öka säkerheten av märkningen på SLPs produkter.

- Vi har tidigare haft problem med piratkopiering av våra produkter. Det ställde till mycket problem för oss. Därför har vi tagit fram en lösning med hologramremsan för att öka säkerheten. Bording har varit behjälpliga med hela flödet i framtagningen av produkten och kunnat anpassat allt efter våra behov, förklarar Rikard.

Tidigare producerades och köptes en liknande lösning från utlandet. Något som inte kändes optimalt för SLP, som således började leta efter en annan leverantör.

- Vi köpte allt i Dubai tidigare, vilket hade sina problem med kommunikation och avstånd. När Bording kunde presentera en säkrare och billigare lösning så valde vi att köra på det. I dagsläget köper vi cirka 1 miljon etiketter per år. Bording ser till så rätt material hela tiden finns hemma för oss. Vårt samarbete har varit smidigt och de har löst vårt ärende utan problem. Därför rekommenderar jag gärna Bording för flera, avslutar Rikard.