Sportfiskarna är nöjda

En av Bordings kunder är Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna. Sportfiskarna är en medlemsorganisation som organiserar cirka 400 olika föreningar fördelat på 26 distrikt, där man har över 60 000 medlemmar. Förutom ovanstående tar man även stort ansvar och uppmärksammar problemen som finns inom våra svenska vatten och fisklivet, där man i dagsläget har cirka 50 anställda, varav hälften biologer som jobbar med fiskevården.

Samarbetet mellan Sportfiskarna och Bording har funnits länge, men har under de senaste åren utvecklats mer.

- Under de sista fyra åren har vi lagt över mer och mer av våra trycksaker till Bording, främst våra värvningskampanjer och aviseringar som är över 100 000 avier per år. Samarbetet började för många år sedan när vi valde att byta leverantör av medlemskort, då Bording hade en mer anpassad lösning för oss, säger Henrik Helde som är chef över medlemsenheten.

Förutom de unika medlemskorten och avierna, har Bording varit med och tagit fram en specifik kampanj för Sportfiskarna. Ett postalt utskick som gick ut till alla medlemmar på Ostkusten, där delar av utskicket var i format som en torsk.

- Vi genomför just nu ett omfattande arbete för att uppmärksamma och informera om det kritiska läget för torsken i Östersjön. I det arbetet har vi gjort en specifik kampanj som går ut på att alla medlemmar i ostkustlänen får en papptorsk utskickad som de skall signera och sedan returnera tillbaka den till oss. Därefter så kommer vi ta dem vidare till landsbygdsministern. Vi gjorde ca 13 000 utskick och har i skrivande stund fått tillbaka hela 5 200 underskrivna torskar från våra engagerade medlemmar. Vi tryckte även upp 2 000 extra papperstorskar för att ta med oss till Almedalsveckan, berättar Henrik.

Det specifika utskicket togs fram helt skräddarsytt efter en idé från Sportfiskarna, där Bording var delaktiga hela vägen och kunde presentera en helhetslösning som passade deras krav, där man tog ansvar över både produktion, print och porto.

- Bording är väldigt flexibla och lätta att ha att göra med, man kan alltid ringa och lösa eventuella problem. Vi från medlemssidan är väldigt nöjda med det samarbetet vi har, där jag skulle rekommendera Bording som leverantör, avslutar Henrik.

Bilder: Freewater Pictures och Sportfiskarna