Långt samarbete med Personlig Almanacka

För cirka åtta år sedan inleddes det första samarbetet med Personlig Almanacka, som då var en relativ ny aktör på den svenska marknaden. En aktör som startat sin e-handel med en affärsidé att erbjuda personifierade almanackor, något som passade bra för Bordings digitala produktion i Borås. Idag är samarbetet större än någonsin och man ser en tydlig tillväxt i bolaget.

- När vi påbörjade samarbetet med Bording för åtta år sedan så skickade vi ut cirka
20 000 almanackor. I år når vi över 200 000 stycken, fördelat över hela världen men främst Sverige. Vi ser fortfarande en tydlig tillväxt, detta trots att allt blir mer och mer digitalt i dagens samhälle. Det har blivit lite retro att ha en almanacka, förklarar Anders Lundberg, grundare av Personlig Almanacka.

Med webben som plattform har man en stor scen att spela på, där hela världen är ens marknad. Det är i Sverige, Norge, Tyskland och USA man växer och har valt att fokusera. Trots dessa utlandsetableringar fortsätter man att producera allt hos Bording i Borås.

- Bording har alltid levererat hög kvalitet, vilket är en stor prioritering för oss. När vi valde att ta steget utomlands så valde vi ändå att behålla produktionen i Sverige. Bordings leveranssäkerhet vägde tungt, men det finns även ett värde i närheten och kvalitén, säger Anders.

Tack vare det långa samarbetet, så har produkterna utvecklats under tid och man erbjuder nu mer än bara almanackor, även om det är det primära. Förutom att utveckla produkten har man utvecklat arbetsflöden och processer, för att så mycket som möjligt skall kunna ske med automatik.

- Det känns inte som en ”leverantör och kund” relation med Bording, utan här sitter vi i samma båt och vill åt samma håll. Tack vare det, så har vi hela tiden utvecklat produkten tillsammans. Så fort vi har stött på problem eller behövt ändrat något så har dom lyssnat och löst det. Trots ökade volymer så minskar listan på reklamationer, den är nu nere på promillenivå, vilket känns fantastiskt. Vi är väldigt nöjda med samarbetet, avslutar Anders.

För cirka ett år sedan, så var Therese Lindgren på besök hos Bording, ihop med Personlig Almanacka - Kolla in det här!